Selecteer een pagina

Blog

Jezelf zijn!

Stel je eens voor, je bent echt jezelf. Helemaal degene die jij ten diepste bent. Je doet leuke dingen, bent enthousiast, voelt liefde en verbondenheid met de mensen en omgeving om je heen. En je wisselt dat af met rust en ontspanning. Alles verloopt met een bepaald gemak, je voelt je gesteund en jij blijkt “the master of your youniverse”.

Op dat moment focus jij je op de hoge energiefrequentie die jij werkelijk bent. Daarom voelt dat zo geweldig.

Sta jij jezelf dat toe?

Het lijkt heel eenvoudig om jezelf te zijn toch? Of heb je allerlei redenen zoals omstandigheden, andere personen die je weerhouden om altijd jezelf te zijn en je goed te voelen. Het lijkt er dan op dat  je tegen de stroom inzwemt en dat het leven je maar op goed geluk overkomt. Je voelt je niet happy maar eerder vlak, zwaarmoedig, angstig, verdrietig, gefrustreerd, gestrest, nerveus enz.

Op zo’n moment ben je gefocust op een lagere energiefrequentie, die van een ander. Daarom voelt dat niet zo prettig.

 

 

 

Volg je hart

Volg je hart of volg je passie. Iedereen heeft dat vast wel eens horen zeggen. Maar waarom is dat toch zo belangrijk?

Dat komt door het prettige gevoel wat het met zich mee brengt. Ik weet bijna zeker dat jij dat ook wel ervaren hebt. Want is het niet zo dat wanneer je iets werkelijk vanuit je hart doet je een prettig gevoel krijgt? Een gevoel van blijheid, vervulling, tevredenheid enz. Valt het je niet op dat je dan in een soort flow terecht komt waar alles als vanzelf lijkt te gaan?

Dit goede gevoel ontstaat omdat jij als fysiek persoon op dat moment optimaal bent afgestemd op het niet-fysieke deel van jou: je Ziel, de Bron, God, je Hogere Zelf. Het maakt niet uit hoe je het benoemt. Dan ben je dus je meest complete Zelf.

Dit prettige voelen is een totaal andere beleving, meer vervuld, dan na het afwerken van een to-do-lijstje wat door je eigen gedachten, verplichtingen etc. tot stand is gekomen.

De Wet van Aantrekking of the Law of Attraction

Hoe dat werkt? Met elke (on)bewuste keuze voor een standpunt straal je een energiefrequentie uit en dezelfde energiefrequentie trek je dan ook weer aan. Door dit inzicht begrijp je waarschijnlijk wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor je levenservaringen en niet iets buiten jezelf.

Wil jij je leven positief veranderen? Wil jij je enthousiaster, plezieriger, vrolijker etc. voelen? Verander je eigen energieuitstraling (je emotie, je gedachten, je gedrag enz.) zodat die reflectie zichtbaar wordt in de buitenwereld.

Door gewoon jezelf te zijn en je af te stemmen op je hart neem je de positieve regie over jouw leven terug in eigen handen. Dit geeft voldoening en maakt je leven plezieriger. In het begin kan dit best lastig zijn. Je ziet misschien belemmeringen of je loopt tegen blokkades aan. Soms bemerk je dat je jezelf een beetje saboteert. RELAX, het is een veranderingsproces… laat mij je daarbij inspireren om “de beren” te transformeren.